Hoe het allemaal begon

Sinds 1938 zit Soeteman op hoek van de Van Nesstraat / Middenweg in Haarlem. Destijds, stond Dhr. Soeteman nog met zijn handjes in het deeg. In het jaar 1964 kwam Soeteman in handen Pieter van den Berg die op zijn beurt het stokje in 1988 overdroeg aan zijn zoon Peter van den Berg. Peter wist vanaf dat moment Soeteman ook buiten Haarlem op de kaart wist te zetten. Er zijn destijds vestigingen geopend in Bloemendaal, Heemstede en in de Cronjéstraat in Haarlem.

 

In 2005 kwam Soeteman in handen van Antoinette en heeft daarmee tijdelijk een andere naam gekregen, te weten: Brood en banket Antoinette. De winkel is destijds aan de voorkant in handen geweest van Antoinette, met Peter op de achtergrond aanwezig in de bedrijfsvoering. Ondanks een moeilijke tijd, heeft de bakkerij zich goed staande weten te houden en blijft deze tot op de dag van vandaag bekend staan om zijn speculaas, authentieke borstplaat en ambachtelijke koekjes.

 

Eind 2017 is Antoinette een andere weg ingeslagen en staat Peter weer aan het roer. Het is nog altijd zijn passie om ambachtelijk te produceren en de mensen uit de buurt het gevoel te geven dat ze welkom zijn in de winkel op de hoek.